Home

Biografie

Mijn naam is Marjon van den Heijkant.
Wij hebben thuis altijd paarden gehad. Ik heb meerdere paarden en pony’s uitgebracht, zowel met dressuur als met springen, tot het ZZ/Z2 niveau opgeleid, ook ben ik nationaal kampioen samengesteld geweest.
Na mijn VWO wilde ik graag dierenarts worden, maar werd uitgelood.
Toen besloot ik te starten met de humane opleiding fysiotherapie aan de hogeschool Thim vd Laan in Nieuwegein. In 2005 ben ik afgestudeerd en gelijk aan de slag gegaan in een praktijk in Biddinghuizen.
Ik heb tot 2006 de ORUN opleiding gevolgd en de 3e fase Allround afgerond.
Na de opleiding fysiotherapie besloot ik een specialisatie te gaan doen, ik ben in 2006 gestart met de Professional Master Sportfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. En ben hiervoor begin 2009 met genoegen afgestudeerd.
Ondertussen bleef het werken met paarden kriebelen. Ik ben in 2008 gestart met de opleiding dierfysiotherapie in Barneveld, hier ben in ik maart 2009 voor geslaagd.
Na deze opleiding heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van paarden. Ik ben daarvoor ook de FES (focus on the equine spine) gaan doen, een opleiding tot manueel therapeut/chiropractor voor paarden. De FES is een opleiding voor dierartsen en dierfysiotherapeuten en bedoeld om het onderzoek, de diagnostische technieken, behandeling en revalidatie van wervelkolom gerelateerde klachten bij paarden te verbeteren.

Naast de bovenstaande opleidingen heb ik ook nog verschillende cursussen gevolgd:
Zowel humaan als bij paarden pas ik dry-neelding en medical taping toe.

In september 2012 zal ik nog starten met de opleiding tot Master Manueel therapie in Utrecht, deze studie is inmiddels eveneens afgerond.

Ik ben erkend dierfysiotherapeut (geregistreerd A-lid Paard bij de NVFD) wat betekent dat je verplicht bent om nascholing te volgen en zo bij te blijven in het vak.
Daarnaast heb ik de opleiding tot manueel therapeut/chiropractor voor paarden (FES) afgerond.
Verder ben ik geregistreerd bij de BIG, VWA en KvK.
 


Realisatie: Sybit - Software op Maat